به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تجاریسازی با مشارکت به خصوصی در انرژی هستهای جزو اولویتهای کشور است، به نقش پرتودهی اشاره و تصریح کرد: راهاندازی مراکز و مجموعههایی مانند پرتودهی در سند برنامه جامع سازمان پیشبینیشده است. پرتودهی باعث جلوگیری از آفتپذیری محصولات کشاورزی میشود. این روش علاوه بر ارتقای سطح سلامت و امنیت غذایی در جامعه، به معیشت خانواده و اقتصاد ملی از طریق جلوگیری از انتقال آفتها و سموم به محصولات و ضایع نشدن آن، کمک خواهد کرد و نقش به سزایی خواهد داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بهرهبرداری از مرکز پرتودهی آغاز یک فرایند از اجرای برنامه تحولی سازمان انرژی اتمی است، ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال هفت مرکز دیگر پرتودهی محصولات کشاورزی در کشور افتتاح گردد.
اسلامی با اشاره به بحران آب در کشورگفت: طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات میشود. با توجه به حدود ۱۳۵ میلیون تن محصول تولید شده کشاورزی، این میزان ضایعات، یک ضربه بزرگ به ظرفیت تولید مواد غذایی و اقتصاد ملی است؛ در حالیکه با پرتودهی میتوان از ضایعات محصولات کشاورزی جلوگیری کرد.
مجتمع پرتو فرایند اصفهان با هدف آفتزدایی و افزایش انبارمانی محصولات کشاورزی روز پنجشنبه با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و استاندار اصفهان در زمینی به مساحت حدود پنج هزار مترمربع در شهرک صنعتی اشترجان واقع در شهرستان فلاورجان اصفهان افتتاح شد. / ایسنا